Френският производител Renault и неговият партньор Nissan ще намалят стойността

...
Френският производител Renault и неговият партньор Nissan ще намалят стойността
Коментари Харесай

Renault намалява стойността на електромобилите с до 30%

Френският производител Renault и неговият сътрудник Nissan ще понижат цената на електрически модели с сред 20 и 30%. Това ще бъде реализирано, с помощта на платформата за коли на ток CMF-EV, която ще дебютира при новия кросоувър Nissan Ariya.
Заедно с нея ще бъде употребявани и нови батерии и електромотори, заяви пред Automotive News Europe продуктовият шеф на Renault -Жан-Пол Дре, който дава отговор за електрическите автомобили. Според него, новата платформа разрешава пестене на 30% от индустриалните разноски и от цената на батериите, както и 20% от тази на електрическите мотори.
„ Внедряването и потреблението на новата платформа ще разреши идващото потомство електрически автомобили на Renault да бъде изцяло сравнимо като последна цена с колите с мотори с вътрешно горене. Ако погледнете, какво се случва в автомобилната промишленост, то ще видите, че множеството компании работят като нас. Разликата обаче е, че те основават сходни платформи за електрически автомобили от по-висок ценови сегмент “, съобщи Дре.
Новата платформа ще дебютира при кросоувъра Nissan Ariya, а по-късно ще бъде употребена и за по-голям всъдеход на японската марка, който ще излезе на пазара през 2021 година В Nissan чакат плевел растеж на продажбите в сегментите C-SUV и D-SUV и по тази причина ще насочат съществени старания точно в тях. Плановете на компанията са още през 2023 година най-малко 50% от гамата на марката да бъде електрифицирана.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР