Френският производител на автомобили Renault може да фалира, ако не

...
Френският производител на автомобили Renault може да фалира, ако не
Коментари Харесай

Renault пред реален риск от фалит

Френският производител на коли Renault може да банкрутира, в случай че не получи финансова помощ в скоро време, предизвести финансовият министър на Франция Бруно Льо Мейр, представен от Ройтерс.

Той изясни, че френският цех на Renault във Флинс не би трябвало да се затваря и че компанията би трябвало да се опита да резервира колкото се може повече работни места във Франция, като в това време би трябвало да се стреми да остане конкурентоспособна.

" Да, Renault може да изчезне ", сподели Льо Мейр.

Той добави, че ръководителят на Renault Жан-Доминик Сенард работи интензивно по нов стратегически проект и има поддръжката на френското държавно управление. Льо Мейр също сподели, че към момента не е подписал заема от 5 милиарда евро (5,5 милиарда долара) за Renault и че полемиките не престават.

Правителството поредно споделя, че френските производители на коли би трябвало да върнат по-голяма част от производството си във Франция в подмяна на държавната поддръжка и че желае от компании като Renault да разработят " по-екологични " коли с ниско равнище на замърсяване.

Renault е сътрудник с японските компании Nissan и Mitsubishi Motors, а съюзът би трябвало да разгласи модифицирана тактика на 27 май. Nissan обмисля да редуцира 20 000 работни места от международната си работна мощ, като се концентрира върху Европа и разрастващите се страни, защото японският авто производител се бори да се възвърне от следствията, породени от пандемията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР