Френският президентЕманюелМакронпоздрави българскитe депутати, след катодадоха зелена светлина за сваляне

...
Френският президентЕманюелМакронпоздрави българскитe депутати, след катодадоха зелена светлина за сваляне
Коментари Харесай

ФРЕНСКОТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ: Макрон благодари на България за Северна Македония

Френският президентЕманюелМакронпоздрави българскитe депутати, след катодадоха зелена светлина за събаряне на ветотоза договарянията на Северна Македония с Европейски Съюз, съобщи "Телеграф ".

„ Приветствам днешното гласоподаване в Народното събрание, което открива пътя към свалянето на българското несъгласие и за начало на договарянията със Северна Македония и надлежно с Албания “, заявиМакронна конференция след края на двудневното съвещание на Европейския съвет в Брюксел и във връзка края на френското председателство на Съвета наЕС.

В идващите часове продължаваме работата, с цел да може да сключим съглашение в идващите дни, добави той. „ Това е доста мощен знак, благодаря на българския министър председател и на партиите от ръководещата коалиция и от опозицията в България, които съумяха да обезпечат поддръжка.

Остава още работа, това е огромен прогрес “, каа още Макрон. Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел благодари на френското председателство и означи, че напъните не престават в идващите дни гласоподаване в българското Народно заседание.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР