Френският президент уволни сътрудника си по сигурността Александър Бенала, който

...
Френският президент уволни сътрудника си по сигурността Александър Бенала, който
Коментари Харесай

​Френският президент уволни свой сътрудник по сигурността

Френският президент уволни сътрудника си по сигурността Александър Бенала, който беше сниман да бие участник в митингите на 1 май в Париж. Видеото провокира вълна от публично неодобрение. Информацията, че Бенала е употребявал принуждение и против жена по време на демонстрациите, принуди Макрон да се лиши дефинитивно от услугите му.


Ако мобилните телефони с камери не бяха необятно налични, старателният помощник по сигурността несъмнено нямаше да загуби своя пост - покрай Еманюел Макрон, постоянно подготвен да предусети и да предотврати възможна опасност. Само че на първи май в Париж Александър Бенала се престарава. Той е сниман по какъв начин влачи демонстрантка и я блъска в стената, като преди този момент прави и опит да я подкоси.

После Бенала налита на стачкуващ, души го и му нанася удари. Дори и служителите на реда край него, които се пробват да потушат уличните конфликти, стартират да му крещят " Престани! ". Видеото с бития мъж беше публикувано първо от вестник " Монд ". То донесе на президентския помощник двуседмично премахване от работа и последно предизвестие за уволняване.

Но нощес в Туитър се появиха и фрагментите с насилието против демонстрантката. И от Елисейския замък отсякоха: новите обстоятелства дефинират и новото решение. Бенала е уволнен. Срещу него се води следствие за принуждение, упражнено от държавен чиновник. Без отговор остават въпросите: кой е разрешил Бенала да получи каска и да се смеси с служителите на реда?
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР