Френският президент снощи е разговарял по телефона с президента на

...
Френският президент снощи е разговарял по телефона с президента на
Коментари Харесай

Макрон снощи е разговарял по телефона с украинския президент Зеленски

Френският президент нощес е разговарял по телефона с президента на Украйна Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога в миг, когато западните водачи се стремят да укрепят връзките си с Украйна на фона на наскорошните съветски офанзиви, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9440
Канцеларията на Макрон заяви, че двамата водачи са разискали неотдавнашните визити на Зеленски в Лондон, Париж и в Брюксел и че Макрон е удостоверил пред Зеленски поддръжката на НАТО за повече военни доставки за Украйна. Френският президент също по този начин е удостоверил поддръжката си за състоящ се от 10 точки кротичък проект, изложен от Зеленски по време на диалога.

Междувременно Зеленски съобщи във вечерното си видеообръщение, че украинските военни нанасят " изключително обилни " загуби на съветските сили в източната част на Донбас. " Ситуацията е доста комплицирана. И ние се сражаваме. Ние разрушаваме нашествениците и нанасяме изключително обилни загуби за Русия ", сподели Зеленски.

Украинският президент загатна няколко града в Донбас, където сраженията са съсредоточени от месеци, като съобщи, че " колкото повече загуби търпи Русия там, в Донбас - в Бахмут, Угледар, Маринка, Кременна - толкоз по-бързо ще успеем да прекратим тази война с победа на Украйна ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР