Френският президент ще се срещне в петък с престолонаследника на

...
Френският президент ще се срещне в петък с престолонаследника на
Коментари Харесай

Макрон ще се срещне със саудитския престолонаследник

Френският президент ще се срещне в петък с престолонаследника на Саудитска Арабия принц Мохамед бин Салман, съобщи Ройтерс. Двамата ще обсъдят войната в Украйна, наред с други въпроси, оповестиха от кабинета на френския президент. 

Планираните диалози сред Макрон и саудитския престолонаследник ще се проведат месец откакто украинският президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога взе участие на срещата на върха на Арабската лига в Саудитска Арабия, с цел да потърси поддръжка от арабските страни. По време на срещата тогава Мохамед Бин Салман изрази подготвеност да бъде медиатор сред Москва и Киев.

Саудитската организация по печата (СПА) заяви по-рано през днешния ден, че Бин Салман към този момент е отпътувал за Франция.

Престолонаследникът също по този начин ще управлява саудитската делегация на интернационалната среща на върха, отдадена на нов международен финансов пакт, която ще се организира на 22 и 23 юни в Париж. В понеделник принцът ще участва на формалния банкет на кралството за кандидатурата на Рияд за хазаин на Експо 2030, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР