Френският президент Макрон ще се срещне утре със синдикати и

...
Френският президент Макрон ще се срещне утре със синдикати и
Коментари Харесай

Макрон се среща с профсъюзите и работодателите

Френският президент Макрон ще се срещне на следващия ден със синдикати и ръководители на предприятия, с цел да стартира спор за данъчната политика и обществените разноски, преди да заяви нови обществени ограничения, с цел да успокои публичния климат във Франция на фона на митингите.

Щетите от митинга на " жълтите жилетки ", са " злополука за стопанската система " - сподели френският министър на стопанската система Брюно Льо Мер, който посети най-засегнатите от вчерашните безредици парижки квартали.
Той означи, че сметката ще бъде тежка за страната, застрахователите, всички наранени. " Това не е обществена рецесия, това е демократична рецесия на нацията ", счита министърът.
Според разбор във в. " Ла трибюн " митингите са довели най-малко до един милиард загуби за френската търговия през празничните дни, като най-ощетени са дребните и провинциалните търговци. Въпреки това в обществените мрежи се появяват апели за ново, пето деяние на митинга идната събота.

Френските управляващи реагираха на следващата иронична забележка на президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп във връзка митингите.

" Ние не взимаме отношение към американските вътрешни диспути, оставете ни да живеем националния си живот " - сподели по Ер Те Ел френският външен министър Жан-Ив льо Дриан.

Вчера в Туитър Тръмп прикани за завършек на Парижкото съглашение за климата - смешно и скъпо съгласно него, като хвърли за него виновността за митингите във Франция. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР