Френският президент изтъкна, че планът за създаване на европейска армия

...
Френският президент изтъкна, че планът за създаване на европейска армия
Коментари Харесай

Макрон съгласен с Тръмп, че Европа трябва да плаща повече за своята отбрана

Френският президент посочи, че проектът за основаване на европейска войска не е ориентиран против Съединени американски щати

Европа би трябвало да поеме по-голяма отговорност за своята защита. Това съобщи френският президент Еманюел Макрон по време на срещата си с американския държавен грава Доналд Тръмп. То този метод той изрази единодушието си с мнението на US президента, че европейските страни са длъжни да усилят разноските за своите отбранителни мощни, оповестява Ройтерс.

Началото на срещата беше придружено от напрежение, откакто американският президент дефинира като „ обидно " желанието на Макрон за европейска войска, с цел да се брани от евентуалните си врагове, в това число и Съединени американски щати.

" Много обидно, само че може би Европа първо би трябвало да заплати своя обективен дял в НАТО, която Съединени американски щати субсидират изключително доста ", написа в " Туитър " американският президент малко преди идването си на летище Орли в Париж.

Във вторник френският президент сподели, че Европа се нуждае от същинска войска, с цел да понижи зависимостта си от Съединени американски щати в защитата. " Ние би трябвало да се защитим от Китай, Русия и дори от Съединени американски щати ", сподели той по френско радио.

Американският президент неведнъж е подлагал на критика страните от НАТО за това, че съгласно него те не харчат задоволително пари, с цел да поддържат груповата защита на алианса. Той упорства всички държави-членки на НАТО неотложно да доведат разноските си за защита до 2% от Брутният вътрешен продукт. По време на тирада на срещата на върха на алианса в Брюксел ръководителят на Белия дом предложи страните освен да изпълнят това обвързване, само че и да усилят разноските до 4% от Брутният вътрешен продукт.

На срещата с Тръмп френският държавен глава Еманюел Макрон отбрани своята концепция, заявявайки, че е незаслужено сигурността на Европа да се подсигурява напълно от Вашингтон.

„ Именно заради тази причина аз имам вяра, че имаме потребност от повече отбранителни качества, с цел да поемем тази част от тежестта ", съобщи Макрон.

Той посочи обстоятелството, че Съединени американски щати не се съветват и не питат европейските страни, когато изготвят своите финансови цели за въоръжението си.

Френският водач съобщи изрично, че проектът за основаване на обща европейска армия по никакъв метод не е ориентиран против Съединени американски щати.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР