Френският президент Емаюел Макрон заяви, че спасителният икономически план на

...
Френският президент Емаюел Макрон заяви, че спасителният икономически план на
Коментари Харесай

Макрон е уверен, че нещата със спасителния план на ЕС за коронавируса вървят напред

Френският президент Емаюел Макрон съобщи, че избавителният стопански проект на Европейски Съюз поради ковид " напредва " след диалози с премиера на Нидерландия Марк Рюте, съобщи БГНЕС
Нидерландия е една от страните в така наречен " спестовна четворка ", дружно с Австрия, Дания и Швеция, които се пробват да постановат ограничавания на средствата, отпускани за възобновяване на стопанските системи на по-бедните южноевропейски страни, които са най-силно наранени от пандемията.
Рюте приветства Макрон на работна вечеря в Хага преди решаващата среща на високо ниво на Европейски Съюз на 17-18 юли, където водачите ще се опитат да подпишат съглашение по пътната карта за възобновяване от 750 милиарда евро.
Нито един от водачите не приказва пред медиите, само че френският президент написа в Twitter известие преди срещата, че той и Рюте " имат вяра в солидарността, която прави нашата Европа ".
" Отсега до Европейския съвет през юли би трябвало да убедим сътрудниците си в това френско-германско съглашение. Преговорите напредват и всички би трябвало да бъдат изслушани ", добави Макрон.
Франция и Германия излязоха с общо предложение проект за избавителния проект - отклоняване от политиката на Берлин, който нормално се стреми към ограничение на разноските.
Миналия петък Рюте изрази подозрения, че водачите на Европейски Съюз ще реализиран съглашение на срещата на върха през юли.
" Не е несъмнено дали той ще бъде финализиран тогава или дали ще ни трябват повече сесии и дали те би трябвало да бъдат през лятото или по-късно ", сподели Рюте пред кореспонденти след виртуална среща на върха на водачите на Европейски Съюз предходната седмица
Четирите страни, които се опълчват на договорката, споделят, че помощта би трябвало да се дава под формата на заеми, а не на безплатни помощи, с ясни и тежки условия за връщането им. Предложението на Европейска комисия обаче е от 750 милиарда евро 500 милиарда евро да бъдат дадени безплатно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР