Френският президент Еманюел Макрон заяви в понеделник, че неговата страна

...
Френският президент Еманюел Макрон заяви в понеделник, че неговата страна
Коментари Харесай

Макрон и Путин защитават иранската ядрена сделка

Френският президент Еманюел Макрон съобщи в понеделник, че неговата страна и Русия имат обща цел, а точно да защитят съществуващата иранска нуклеарна договорка. Макрон уточни, че в неделя е имал телефонен диалог с съветския си сътрудник Владимир Путин, по време на който двамата водачи са разискали събитията в Близкия изток и са удостоверили уговорките си към договорката.
През уикенда водачите на Франция, Обединеното кралство и Германия приканиха Иран да " анулира всички ограничения, които са в несъгласие с нуклеарното съглашение от 2015 година и да се върне към цялостното единодушие ".
По-рано денем ръководителят на Комисията по външни работи на Руската федерация Константин Косачев съобщи, че " без значение от това какво вършат Съединени американски щати със своите наказания (които не са нищо друго с изключение на затягащи), Иран е единственият, който би трябвало да съблюдава Съвместния изчерпателен проект за деяние (JCPOA, прочут повече като иранска нуклеарна сделка) и той е единственият, който е отговорен за неизпълнението ".
Повод за това остро изявление беше решението на Техеран да понижи в допълнение спазването на нуклеарната договорка и на всички ограничавания във връзка с обогатяването на уран в отговор на убийството от страна на САЩ на висшия ирански боен - военачалник Касем Солеймани. Иранските управляващи обаче означиха, че са подготвени да се върнат към цялостното съблюдаване на нуклеарната договорка " при дейно осъществяване на реципрочните отговорности " от другите подписали съглашението през 2015 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР