Френският президент Еманюел Макрон заяви в Берлин, че Европа трябва

...
Френският президент Еманюел Макрон заяви в Берлин, че Европа трябва
Коментари Харесай

Макрон призова за по-силна и обединена Европа от Берлин

Френският президент Еманюел Макрон съобщи в Берлин, че Европа би трябвало да бъде по-силна и по-обединена, с цел да успее да опази света от безпорядък, оповестява Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.
„ Европа и по особено френско-германската дружба би трябвало да създадат всичко по силите си, с цел да не разрешат на света да поеме по пътя на хаоса и да го управляват по пътя на мира”, съобщи Макрон в речта си пред Бундестага. „ Ето за какво Европа би трябвало да бъде по-силна… и по-обединена”, акцентира той.
Пред депутатите в немския парламент френският президент подсети, че точно от Европа е пристигнала самодейността против климатичните промени и за по-голямо потребление на зелената сила за запазване на природата. По думите му в този момент Европа би трябвало да бъде основател за дейности свързани с миграцията, сигурността и многостранния метод към търговията. „ Трябва д сме по-обединени, с цел да можем да посрещнем новите предизвикателства”, безапелационен бе той.
По-рано денем френският президент Еманюел Макрон и немският канцлер Ангела Меркел поставиха венци на и цветя на мемориала Нойе Вахе в Берлин, повдигнат в памет на жертвите на войните и диктатурата.
Нойе Вахе е някогашен пруски гарнизон, който през 1993 година е трансфорат в мемориал на починалите във войните. В него е сложена известната скулптура „ Майка с мъртвия си син”, символизираща страданията на жертвите на военни дейности.
Посещението на Макрон и втората му среща с Меркел единствено в границите на седмица идва на фона на огромните митинги против повишаването на горивата във Франция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР