Френският президент Еманюел Макрон заяви днес (вторник), че Европейският съюз

...
Френският президент Еманюел Макрон заяви днес (вторник), че Европейският съюз
Коментари Харесай

Макрон: ЕС трябва да осигури баланс между САЩ и Китай

Френският президент Еманюел Макрон съобщи през днешния ден (вторник), че Европейският съюз би трябвало да подсигурява запазването на мултилатерализма (многостранността) и да обезпечи баланс в връзките сред Съединени американски щати и Китай. Той означи, че Европа би трябвало да поеме такава роля, защото тя е "лаборатория на мултилатерализъм ".

"Свидетели сме на рецесия без казус в нашата световна система ", уточни Макрон в тирада пред Парижкия кротичък конгрес. "Липсата на съдействие би разрушила и разрушило това, което успяхме да изградим през последните десетилетия ", добави той и означи, че Европа "трябва да бъде тази доверена трета страна сред Америка и Китай ".

Брижит и Еманюел Макрон се срещнаха с китайския президент Си Цзинпин

Изказването идва в миг, когато Съединени американски щати и Китай водят договаряния за преустановяване на дълготрайния двустранен спор, потвърждавайки напоследък, че са покрай реализиране на по този начин наречената "първа фаза " от комерсиалното съглашение.

През предходната седмица Китай съобщи, че двете страни са се съгласили да анулират поетапно и съразмерно съществуващите цени, само че преди дни американският президент Доналд Тръмп настоя, че не утвърждава премахването на митническите цени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР