Френският президент Еманюел Макрон заяви днес в Ерусалим, че отричането

...
Френският президент Еманюел Макрон заяви днес в Ерусалим, че отричането
Коментари Харесай

Макрон: Отричането на правото на съществуване на Израел като държава е антисемитизъм

Френският президент Еманюел Макрон съобщи през днешния ден в Ерусалим, че отричането на правото на битие на Израел като страна е нова форма на антисемитизъм, съобщи Франс прес.

Макрон е в Ерусалим по случай 75-годишнината от освобождението на нацисткия концлагер Аушвиц . По-рано през днешния ден той беседва с израелския министър председател Бенямин Нетаняху и с президента Реувен Ривлин, който приветства напъните на Франция в битката против антисемитизма, в това число неотдавнашната резолюция, включваща в антиционизма.

" Антиционизмът, когато се показва в отказване на съществуването на Израел като страна, съставлява антисемитизъм ", сподели Макрон на взаимна конференция с Ривлин в Ерусалим.

" Това не значи, че ще стане невероятно да имаме различия, да подлагаме на критика едно или друго деяние на държавното управление на Израел, само че отричането на неговото съществуването през днешния ден съставлява една модерна форма на антисемитизъм ", добави френският президент.-->

Макрон съобщи също, че Франция ще е неотстъпчива към нуклеарните упоритости на Иран, и че страната му е решена да не разреши Техеран в миналото да се снабди с нуклеарно оръжие.



" В сегашния подтекст Франция е решена да не се разреши на Иран да се снабди с нуклеарно оръжие, само че също да избегнем всякаква военна ескалация в района ", добави той.

Макрон ще се срещне по-късно през днешния ден с водача на израелската съпротива Бени Ганц и ще посети град Рамала на окупирания Западен бряг, с цел да се срещне с президента на Палестинската автономност Махмуд Абас.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР