Френският президент Еманюел Макрон заяви днес, че започнатите след избирането

...
Френският президент Еманюел Макрон заяви днес, че започнатите след избирането
Коментари Харесай

Макрон: Реформите ще продължат въпреки кризата, предизвикана от "жълтите жилетки"

Френският президент Еманюел Макрон съобщи през днешния ден, че започнатите след избирането му промени би трябвало да продължат, макар рецесията, предизвикана от демонстрациите на " жълтите жилетки ", съобщи Франс прес.

На конференция от Елисейския замък, предавана по малкия екран, Макрон показа предложенията си, образувани въз основа на националния спор, почнал след антиправителствените митинги.
182 души са задържани след митинга на „ жълтите жилетки ” в Париж (ВИДЕО И СНИМКИ) Повече от 27 000 души участваха в съботните митинги, има ранени служители на реда
Демонстрациите на " жълтите жилетки " не престават от месеци, като стачкуващите упорстват държавното управление да промени икономическата си политика. Обръщението му към французите по тези въпроси бе планувано за предходната седмица, само че бе отсрочено поради пожара в парижката катедрала " Нотр Дам ".
Париж забрани митинги на „ жълтите жилетки ” в региона на „ Нотр Дам ” Сумата за възобновяване на катедралата към този момент надвишава 1 милиарда евро
Днес Макрон разгласи, че желае доста понижаване на налога върху прихода за французите и изключително за представителите на междинната класа.

" Не желая увеличение на налозите, желая понижаване на налога върху прихода на работещите ", посочи френският президент и сподели, че това ще стане допустимо посредством по-добро събиране на налозите, понижаване на публичните разноски, а също по този начин с повече работа от страна на французите.

Снимка: Reuters

Френският водач разгласи и желанието на държавното управление още веднъж да обвърже размера на най-ниските пенсии с инфлацията.

Въпреки оповестените нови ограничения, съгласно Макрон досегашните промени на държавното управление в забележителна степен дават отговор на стремежите на френския народ.

" Мисля, че настоящите и бъдещите промени в нашата страна не би трябвало да стопират, защото те в доста огромна степен дават отговор на стремежите на нашите съграждани. Предприетите ограничения през тези първи две години в доста връзки бяха обективни ", макар че евентуално не всеки път бяха " задоволително бързи, радикални и хуманни ", означи френският президент.

Макрон изрази страдание, че е основал у французите усещането, че е непоколебим и даже неправдив, и призна, че е бил припрян и придирчив.

Той заяви, че предлага понижаване на броя на депутатите и смяна на метода, по който се избират народните представители. Целта е по-добре да бъде показано разнообразието на френските политически партии, съобщи Асошиейтед прес.

Снимка: Reuters

Съгласно настоящата изборна система партията победител на парламентарните избори печели мощно болшинство в Народното събрание и по този метод се слагат в по-неблагоприятно състояние по-малките партии. Макрон желае част от депутатите в долната камара на Народното събрание да се избират по пропорционална система.

Френският водач съобщи, че желае французите да се усещат по-ангажирани с демократичния развой и по тази причина счита, че би трябвало да бъдат опростени разпоредбите за иницииране на референдуми.

Предвижданата смяна се състои в понижаване на един милион на броя подписи, нужен за организирането на такива допитвания. Сега за осъществяване на референдум са нужни подписите на 10 % от имащите право на глас.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР