Френският президент Еманюел Макрон заяви днес, че войнствената реторика на

...
Френският президент Еманюел Макрон заяви днес, че войнствената реторика на
Коментари Харесай

Макрон критикува войнствената реторика на Турция за Нагорни Карабах

Френският президент Еманюел Макрон съобщи през днешния ден, че войнствената изразителност на Турция окуражава Азербайджан да завоюва още веднъж Нагорни Карабах и това е недопустимо, въпреки че добави, че на този стадий няма доказателства за директна турска интервенция, съобщи Ройтерс.

Ожесточени сражения избухнаха в неделя сред арменските и азербайджанските сили в Нагорни Карабах, анклав в Азербайджан, ръководен от етнически арменци, отбелязва организацията.

Турция е съдружник на Азербайджан, с който споделя етнически и културни връзки. Забелязах турските политически заявления /в поддръжка на Азербайджан/, които считам за прибързани и рискови, сподели Макрон на конференция в Латвия.Франция остава извънредно обезпокоена от войнствените послания, които Турция насочи през последните часове, които отстраняват всевъзможни задръжки на Азербайджан за завоюването на Нагорни Карабах. И ние няма да приемем това, добави Макрон.

Турският президент съобщи в понеделник, че Азебрайджан би трябвало да вземе нещата в свои ръце и че Турция ще продължи да стои зад Азербайджан с всичките си запаси и сърце.

Попитан за изказванието на Армения, че турски изтребител е свалил един от нейните военни самолети, Макрон сподели, че няма доказателство, че районните играчи са се замесили толкоз доста и избира да остане здравомислещ, до момента в който бъдат открити обстоятелствата.

Френският президент сподели още, че ще разиска въпроса за Нагорни Карабах с съветския президент Владимир Путин тази вечер и с американския президент Доналд Тръмп в четвъртък.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР