Френският президент Еманюел Макрон заяви, че споразумението за предоставяне на

...
Френският президент Еманюел Макрон заяви, че споразумението за предоставяне на
Коментари Харесай

Г7 ще подкрепи гасенето на пожарите в Амазония

Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че съглашението за даване на “техническа и финансова помощ ” на Г7 е близо.

Лидери от Съединени американски щати, Япония, Германия, Франция, Италия, Обединеното кралство и Канада не престават срещата си в морския град Биариц в понеделник.
Критиците упрекнаха бразилския президент Жаир Болсонаро в това че е дал “зелена светлина ” за унищожаването на Амазонка посредством антиекологична изразителност и липса на дейности против нарушаванията при обезлесяването.
През предходната седмица президентът Макрон дефинира пожарите като “международна рецесия ” и настоя те да се прегледат с приоритет на срещата на върха на Г7 този уикенд.
В неделя той сподели, че “всички съгласни да оказват помощ на тези страни, които са били наранени от пожарите допустимо най-бързо ”, съобщи Би Би Си.
“Нашите екипи реализират контакт с всички страни в Амазония, с цел да можем да завършваме някои доста съответни задължения, включващи механически запаси и финансиране ”, сподели Макрон.
Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън съобщи, че Англия ще даде 10 милиона паунда за отбрана на тропическите гори на Амазонка.

В петък, изправен пред възходящия напън от чужбина, президентът Болсонаро упълномощи военните да оказват помощ за справяне с пожарите.
Министерството на защитата заяви, че 44 000 военнослужещи са разполагаем, с цел да оказват помощ, а формалните лица обявиха, че военната интервенция е позволена в седем страни.
Болсонаро написа в Туитър, че е приел предложение за поддръжка от израелския министър председател Бенямин Нетаняху. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР