Френският президент Еманюел Макрон заяви, че руските знамена няма да

...
Френският президент Еманюел Макрон заяви, че руските знамена няма да
Коментари Харесай

Макрон: Без руски знамена на Олимпиадата

Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че съветските флагове няма да бъдат позволени на Олимпийските игри в Париж през 2024 година Изявлението бе направено в изявление за френския състезателен вестник L " Équipe и представено от европейската редакция на " Политико ".

" Очевидно не може да има съветско знаме на игрите в Париж ", сподели Макрон, като добави, че има " консенсус " по този въпрос. Президентът стимулира решението с изказванието, че съветското знаме " няма място " на игрите в изискванията на военни закононарушения и депортации на деца, осъществявани от Русия.

Според Макрон, решението за присъединяване на съветски спортисти е в ръцете на Международния олимпийски комитет (МОК). Той изрази мнение, че МОК би трябвало да реши какво място да даде на съветските спортисти, " които от време на време са се подготвяли цялостен живот и също могат да бъдат жертви " на режима на Кремъл.

Този коментар идва след месеци на напрежение и диспути към присъединяване на съветски и беларуски спортисти в интернационалните събития след пълномащабната съветска инвазия в Украйна през февруари 2022 година МОК предложи съветските и беларуските спортисти да се състезават като неутрални , без народен байрак или химн, което бе.

През юли Украйна се съгласи нейните спортисти да вземат участие против съветски и беларуски състезатели, стига те да са под безпристрастен байрак. 

Кметът на Париж Ан Идалго през февруари изрази предпочитание съветските спортисти да не вземат участие в игрите, макар рекомендациите на МОК.
 Томас Бах отчаян от двойните стандарти във връзка с съветските и беларуските спортисти
Томас Бах отчаян от двойните стандарти във връзка с съветските и беларуските спортисти

Няма решение за присъединяване им в Олимпиадата в Париж през 2024 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР