Френският президент Еманюел Макрон заяви, че разбира чувствата на мюсюлманите

...
Френският президент Еманюел Макрон заяви, че разбира чувствата на мюсюлманите
Коментари Харесай

Макрон разяснява на мюсюлманите, че не може да забрани карикатурите на Мохамед

Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че схваща възприятията на мюсюлманите по отношение на публикуването на карикатури на пророка Мохамед във френската преса, само че не може да повлияе на създателите им .

" Разбирам възприятията на мюсюлманите по отношение на публикуването на карикатури на пророка Мохамед, само че държавното управление не стои зад тяхното издание , то идва от свободни и самостоятелни медии, които не са свързани с държавното управление ", напомни той основополагащи положения за френската народна власт в изявление за катарската телевизия " Ал Джазира ".

Макрон счита, че думите му са били неразбрани . Заради изкривеното разбиране на тази тирада, както означи френският държавен глава, у представителите на мюсюлманския свят се е основало усещането, че той е последовател на тези карикатури.

По думите на Макрон мюсюлманите страдат най-вече от държанието на тези, които извращават исляма .

" Има хора, които изкривяват исляма и от името на тази вяра приканват да го защитят ", добави той.
 Една жена обезглавена при терористична офанзива с трима починали до базилика в Ница Обновена
Една жена обезглавена при терористична офанзива с трима починали до базилика в Ница

Предполагаемият причинител е арестуван

Миналия четвъртък, когато мюсюлманският свят чества рождения ден на пророка Мохамед, мигрант от Тунис умъртви с нож трима души в църквата Нотр Дам в Ница и рани няколко. Нападателят беше бързо арестуван, като беше ранен. Кметът на Ница Кристиан Естрози сподели, че нападателят е повтарял " Аллах Акбар ", което разрешава да се квалифицира закононарушението като терористична офанзива.

През последните две седмици това е второто нахлуване във Франция. На 16 октомври учителят по история в парижкото предградие Конфланс-Сент-Онорин. Убийството стана в учебното заведение, където той е преподавал. По-рано в час, където се е обсъждала тематиката за свободата на словото, Пати е посочил карикатури на пророка Мохамед на списание " Шарли ебдо ".
 Франция затваря джамия в Париж поради обезглавяването на учителя
Франция затваря джамия в Париж поради обезглавяването на учителя

Крути ограничения във Франция против ислямистите

По време на националната гала по погребението на учителя, Макрон съобщи, че Франция ще продължи да пази свободата на словото и няма да се откаже от карикатурите " в името на свободата на словото ".

Той обаче загатна, че . След това се появиха видеопрожекции на карикатури на пророка Мохамед по стените на някои административни здания във Франция.

А при започване на септември Макрон разгласи, че в страната има независимост да се богохулства. Позицията на френския президент провокира остра отрицателна реакция в ислямския свят, където стартира акция за .
 Руска ММА звезда атакува брутално Макрон поради исляма
Руска ММА звезда атакува брутално Макрон поради исляма

Нарече го " скот "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР