Френският президент Еманюел Макрон заяви, че лидерите на страните от

...
Френският президент Еманюел Макрон заяви, че лидерите на страните от
Коментари Харесай

Франция ще убеждава Китай да натисне Русия за деескалация

Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че водачите на страните от Г-20 са се договорили да тласнат Русия към деескалация в украинския спор и са изразили вяра, че Китай може да играе по-съществена роля като медиатор през идващите месеци , оповестява " Ройтерс ".

Убеден съм, че Китай може да играе, от наша страна, по-важна посредническа роля през идващите месеци , с цел да предотврати в частност едно по-силно завръщане на наземни офанзиви от началото на февруари, уточни Макрон на конференция след срещата на върха на Г-20 в Бали.

Френският президент добави, че е разискал с китайския водач концепцията за свое посещаване в Пекин при започване на идната година . От администрацията на Макрон потвърдиха, че визитата ще се състои при започване на 2023 година, в случай че здравните ограничавания, свързани с пандемията от ковид, го разрешават.

От няколко месеца Франция, дружно със своите западни сътрудници, се пробва да убеди страни, които не са подлагали на критика намерено Москва за нахлуването ѝ в Украйна, да заемат по-твърда позиция и да насърчат Русия да промени курса на дейностите си.
 Европейски Съюз няма да слага Китай на равнището на Русия
Европейски Съюз няма да слага Китай на равнището на Русия

Много страни членки имат мощни стопански връзки с Пекин, припомня Борел
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР