Френският президент Еманюел Макрон заяви, че Европа вероятно ще реши

...
Френският президент Еманюел Макрон заяви, че Европа вероятно ще реши
Коментари Харесай

Европа обмисля нови данъчни намаления, заяви Макрон пред Тръмп

Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че Европа евентуално ще реши да вкара нови данъчни понижения, с цел да даде подтик на отслабващата стопанска система, застрашена от реципрочните ограничения в комерсиалната война сред Съединените щати и техните международни сътрудници, съобщи Ройтерс.
Туск: Трябва да спрем комерсиалните войни Председателят на Европейския съвет обаче съобщи, че Франция ще бъде подкрепена, в случай че Съединени американски щати наложат мита на нейните виновност
Макрон сподели това това на американския си сътрудник Доналд Тръмп малко преди спонтанния им обяд в Биариц, където водачите от Г-7 се събират довечера на тридневна среща на върха. По думите му Европа се нуждае от нови принадлежности, с цел да даде подтик на стопанската система си.

Снимка: EPA

Макрон и Тръмп обядваха в елегантния хотел " Дю Пале ", където до понеделник водачите на седемте най-развити страни ще разискват най-важните международни въпроси.
Среща на високо равнище: Лидерите от Г-7 се събират в Биариц Дискусиите ще преминат под мотото „ Борба с неравенствата ”
Снощи американският президент още веднъж заплаши да таксува с мита френските виновност, в случай че Париж продължи да упорства да бъдат въведени такси за американските интернет колоси.

Снимка: EPA

Британският министър председател Борис Джонсън също към този момент дойде за срещата в Биариц. Той съобщи, че ще каже на американския президент Доналд Тръмп да се откаже от комерсиалната война, която към този момент дестабилизира икономическия напредък в целия свят.

Джонсън отговори утвърдително, запитан от кореспонденти във френския курорт дали ще посъветва Тръмп да понижи напрежението с Китай.

Снимка: EPA

Междувременно разнородно голям брой от няколко хиляди души, протестиращи против срещата на върха на Г-7 поеха на 4-километров поход до град Ирун на границата с Испания.

Снимка: EPA

Мирното шествие, в което уредниците допускат, че вземат участие минимум 10 000 души, потегли от пристанището на Андай. В проявата се включиха антикапиталисти, природозащитници, алтерглобалисти, баски симпатизанти и няколко десетки " жълти жилетки ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР