Френският президент Еманюел Макрон заяви, че Европа трябва да поеме

...
Френският президент Еманюел Макрон заяви, че Европа трябва да поеме
Коментари Харесай

Макрон съгласен с Тръмп, че Европа трябва да плаща повече за отбрана

Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че Европа би трябвало да поеме по-голяма отговорност за защитата си, и изрази единодушие с американския си сътрудник Доналд Тръмп, че е належащо страните от Стария континент да поемат по-голяма част от разноските в НАТО. Макрон назова Тръмп " мой добър другар " по време на общата им конференция след срещата в Париж.

 © Българска телеграфна агенция
Разговорът стартира с напрежение, откакто Тръмп дефинира като обидно желанието на Макрон за европейска войска. Френският президент отбрани концепцията, заявявайки, че е незаслужено сигурността на Европа да се подсигурява напълно от Съединени американски щати.

" Затова имам вяра, че имаме потребност от повече европейски качества и повече защита, с цел да поемем тази част от тежестта ", добави френският държавен глава.
 Започват честванията за 100 години от края на Първата международна война Започват честванията за 100 години от края на Първата международна война
Днес и на следващия ден Франция ще бъде център на тържествата във връзка 100-годишнината от края на Първата международна война. Близо 40 милиона са убитите, ранени, изч...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР