Френският президент Еманюел Макрон възнамерява да обяви извънредно икономическо положение

...
Френският президент Еманюел Макрон възнамерява да обяви извънредно икономическо положение
Коментари Харесай

Макрон готов да обяви извънредно икономическо положение


Френският президент Еманюел Макрон има намерение да разгласи изключително икономическо състояние в страната. " На първо място бих желал да разглася изключително икономическо състояние в страната ", сподели той. “Ние желаеме да създадем Франция, в която има достолепие, работа. Франция, където нашите деца ще живеят по-добре от нас “, акцентира Макрон, представен от БГНЕС и ТАСС. Според него за задачата би трябвало да се отдели по-голямо внимание на междинното и висшето обучение, „ с цел да могат те да живеят и да работят по-добре “.

„ Нашата страна сега изживява исторически интервал. Аз послужвам на вас. Нашата единствена борба е за Франция “, съобщи президентът на републиката.

Насилието на " жълтите жилетки " е неприемливо

Френският президент Еманюел Макрон осъди актовете на принуждение, осъществени от стачкуващите против полицията по време на митингите на „ жълтите жилетки “. “Никакъв яд не оправдава нападенията против полицията, жандармерията, рушенето на публични и търговски здания “, сподели Макрон и добави, че „ във връзка с такива актове на принуждение не би трябвало да бъде проявявано никакво състрадание “. Той означи, че „ последните събития надълбоко са разтревожили нацията “.

Макрон прикани " жълтите жилетки ", които стачкуват против високите цени на горивата, към успокоение. „ В страната би трябвало да царува успокоение и републикански ред “, прикани той.

Вдига се минималната заплата

Стопанинът на Елисейския замък даде обещание, че от 2019 година минималната заплата в страната ще бъде нараснала със 100 евро. „ Минималната заплата ще бъде нараснала от 2019 година със 100 евро месечно “, сподели той в послание към нацията. Макрон даде обещание, че изключителните часове труд няма да се таксуват с налог.

Освен това всички работещи французи ще получат в края на годината бонус, който също няма да се полза с налог, а „ за тези, които получават по-малко от 2000 евро месечно, ще бъде анулирано повишението на пенсионния налог, въведен през тази година “.

„ Пенсионерите са скъпа част от нашата нация “, акцентира стопанинът на Елисейския замък. Макрон заяви, че „ в скоро време има намерение да се срещне с кметовете на градовете, с цел да приготви основата за публичен контракт “. „ Ние няма да продължим напред, като че ли нищо не се е случило “, сподели той.

Богатите би трябвало да работят за богатството на Франция

Френският президент даде обещание да получи единодушието на най-големите корпорации и най-богатите жители да вземат присъединяване в развиването на страната. „ Големите компании и най-богатите французи би трябвало да оказват помощ на нацията да реализира триумф. Ще ги събера и ще взема решение по този въпрос тази седмица “, сподели той. Едновременно с това президентът даде да се разбере, че не има намерение да връща налога върху благосъстоянието, за което упорстват доста участници в придвижването на „ жълтите жилетки “. „ Най-богатите отпътуват и нашата страна отслабва “, посочи Макрон. „ В сходство с дадените ви обещания, аз анулирах този налога, с цел да привличаме вложения в нашата стопанска система, които ще оказват помощ за основаването на работни места “, съобщи той.

Държавният глава напомни, че спомагателните такси ще се запазят единствено във връзка с първокласните парцели. „ Обаче, Народното събрание и държавното управление би трябвало да отидат по-далеч и да сложат завършек на противозаконните преимущества и неплащането на налози. Ръководителите на френските компании би трябвало да заплащат налозите си във Франция, а огромните компании, които получават огромни облаги, би трябвало да заплащат налози “, уточни Макрон.

Мерките на Макрон ще костват до 10 милиарда евро

Обявените от президента на Франция Еманюел Макрон стопански ограничения ще костват сред 8 и 10 милиарда евро. Това съобщи държавният секретар Оливие Дюсо, който дава отговор за бюджетната политика. „ Ще се нужни от 8 до 10 милиарда евро “, сподели той, разяснявайки пред публицисти пакета от ограничения, показан от стопанина на Елисейския замък. „ Намираме се в развой на тънка конфигурация на икономическите механизми и преглеждаме по какъв начин да ги финансираме “, означи той.

Критика от Льо Пен и Меланшон

Френският президент Еманюел Макрон призна грешките си в данъчната политика, само че отхвърли да признае своя провален курс. Това съобщи в Туитър водачът на Националния фронт Марин Льо Пен, разяснявайки обръщението на президента към нацията.

„ Сблъсквайки се с митинги, Макрон се отхвърли от част от своите данъчни неточности, и това е добре, само че той отхвърли да признае, че се оспорва неговия управнически модел “, написа тя. Според нея „ този модел “ значи прекомерна глобализация, нелоялна конкуренция, а също по този начин всеобща миграция с всичките й обществени и културни последствия.

Лидерът на лявото политическо придвижване „ Непокорна Франция “ Жан Люк Меланшон счита, че тази събота ще се организира петата протестна акция. Коментирайки думите на Макрон, той съобщи, че всичко, което дава обещание президентът, ще бъде платено от „ елементарния народ, нищо няма да бъде платено от богатите “.

Синдикатите се готвят за огромен митинг Един от водещите синдикати във Франция, Всеобщата конфедерация на труда /ВКТ/, прикани за общ митинг с „ жълтите жилетки “ на 14 декември. Призивът беше насочен от ръководителят на ВКТ Филип Мартинес в ефира на радиостанция „ Франс инфо “. „ Президентът на републиката нищо не е схванал. Той не желае да разбере гнева, който в последните седмици става все по-силен “, сподели Мартинес. „ Видях това в понеделник сутринта на срещата в Елисейския замък. Той нищо не е схванал или нищо не желае да разбере. Това е съществено “, сподели той.

„ Той предлага да се усили минималната месечна заплата във Франция със 100 евро. Това е доста надалеч от нашите претенции. При това той не прецизира, кой ще заплаща “, сподели Мартинес. „ Вратата е затворена и ние призоваваме за готовност в петък, 14 декември. Това е мощен апел, с който ВКТ се обръща дружно с „ жълтите жилетки “, добави той. „ Жълтите жилетки “ От 17 ноември във Франция се организират митинги на придвижването на „ жълтите жилетки “, които се афишират против повишаването на бензина, увеличението на налозите и повишаването на живота. Протестите са съпроводени от конфликти с полицията и вълнения.

Въпреки направените отстъпки от страна на френското държавно управление митингите не утихват. Според последните данни на правоохранителните органи, общият брой на арестуваните от средата на ноември надвишава 4,5 хиляди души. От тях 4099 са сложени под стража за „ скрит план за принуждение “ и „ подстрекаване към закононарушение “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР