Френският президент Еманюел Макрон уволни свой охранител след публикуването на

...
Френският президент Еманюел Макрон уволни свой охранител след публикуването на
Коментари Харесай

Макрон уволни свой сътрудник, бил протестиращи

Френският президент Еманюел Макрон уволни собствен охранител след публикуването на фрагменти, на които се вижда по какъв начин удря участници в митинг в Париж. Случаят провокира огромен скандал във Франция.

Разпространено по-рано тази седмица видео демонстрира по какъв начин Александър Бенала прави хватка на стачкуващ и го удря, до момента в който носи полицейски шлем, въпреки че не е чиновник на полицията. Инцидентът става в Париж по време на проява за Международния ден на труда 1 май.

Критици на президента го упрекнаха, че се е опитал да потули случая и по тази причина обществото научава за него чак в този момент.

Прокуратурата в Париж от своя страна заяви, че Бенала е арестуван за разпит в границите на следствие на принуждение, като ще бъде измамен под отговорност и зари представянето си за полицейски чиновник.


От Елисейския замък споделили, че решението за уволняване било взето след поява на „ нови детайли “ по случая, който се трансформира в най-големия скандал за Макрон, откогато бе определен за президент предходната година.

Източник до следствието споделил, че трима служители на реда са отстранени от работа, защото дали на Бенала видеозапис от камери за наблюдаване в опита му да потвърди своята непорочност. А той нямал право на достъп до такива материали.

Охранителят Александър Бенала беше арестуван за превишаване на своите пълномощия, откакто по-рано беше разпитан от прокуратурата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР