Френският президент Еманюел Макрон увери синдикатите и работодателите, че втората

...
Френският президент Еманюел Макрон увери синдикатите и работодателите, че втората
Коментари Харесай

Макрон обеща да обръща повече внимание на синдикатите

Френският президент Еманюел Макрон увери синдикатите и работодателите, че втората му година на власт ще бъде " нов стадий " в ръководството му, по време на който ще се съветва с тях повече, откакто в огромна степен ги игнорираше през първата си година като държавен глава, съобщи " Ройтерс ".

" Президентът сподели: " През първата година от мандата ми, трябваше да разблокирам избрани обстановки, бързах, това беше мое решение и аз не се оправдавам за него ", съобщи след диалози с Макрон Франсоа Аселен, началник на Конфедерацията на дребните и междинните предприятия CPME. " Сега встъпвам в нов стадий, в който ще би трябвало да разгадавам повече на обществените сътрудници ", е споделил още Макрон по думите на Аселен.

Държавният глава прокара серия от промени през първите си 12 месеца на власт, в това число огромна промяна на трудовия кодекс, която мина през Народното събрание посредством специфични укази и провокира недоволството на синдикатите.

Президентът, който бе определен с обещанието да не бъде нито ляв, нито десен, бе подложен на напън да обърне по-голямо внимание на настояванията на левите гласоподаватели след решения като това да отстрани " налог благосъстояние ", което му завоюва прозвището " президент на богатите " и навреди на рейтинга му.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР