Френският президент Еманюел Макрон си връща популярността отпреди кризата с

...
Френският президент Еманюел Макрон си връща популярността отпреди кризата с
Коментари Харесай

Френски вестник: Макрон си връща популярността отпреди жълтите жилетки

Френският президент Еманюел Макрон си връща известността отпреди рецесията с " жълтите жилетки ", почнала през ноември, написа в заглавие в. " Журнал дю диманш ".

За месец рейтингът на Макрон се е повишил с един процентен пункт и сега е 29 %, сочат данни от постоянната месечна анкета на центъра Ифоп, поръчана от френското издание. Вече три месеца президентът става все по-популярен в страната си. И за първи път от август м. година делът на недоволните от Макрон французи е под 70 на 100, предава Българска телеграфна агенция.

Подобрението обаче се дължи единствено на засилената поддръжка за Макрон измежду последователите на личната му партия " Република, напред! " (88 на сто) и измежду французите, гласуващи за политическите й съдружници - партията " Демократично придвижване " и центристите от Съюза на демократите и самостоятелните. Подкрепата за президента е повишена най-вече измежду двете последни партии - с по 15 процентни пункта, демонстрират резултатите, оценени от ТАСС.

Постепенно нараства и известността на френския министър председател Едуар Филип. През последния месец рейтингът му се е нараснал с 2 пункта до 33 на 100.

Допитването е осъществено от 15 до 23 март по интернет и по телефона с 1929 души над 18 година при допустима неточност от 1 до 2,2 %, добавя " Журнал дю диманш ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР