Френският президент Еманюел Макрон си навлече гражданското недоволство, след като

...
Френският президент Еманюел Макрон си навлече гражданското недоволство, след като
Коментари Харесай

Макрон си навлече обществен гняв заради 73-годишна жълта жилетка

Френският президент Еманюел Макрон си навлече гражданското неодобрение, откакто подлага на критика протестираща стара жена, част от " жълтите жилетки ", която беше тежко ранена по време на проява в Ница през уикенда.
Макрон неведнъж е упрекван в липса на съпричастност и надменно, надменно отношение към елементарните хора, оплакващи се в компликации да свържат двата края, предава БГНЕС.
Миналата година той сподели на незает градинар, който се оплака, че не е намерил работа, откакто е изпратил стотици заявки, че „ единствено би трябвало да пресече улицата, с цел да си откри работа “. Той също по този начин сподели на възрастни жители, протестиращи против намаляването на пенсиите, че французите би трябвало да мрънкат по-малко и разказа хората, излезли по улиците поради промените му в трудовия кодекс като " безделници ".
Обект на последните му мнения беше Женевиев Легай, 73-годишна активистка, която претърпя строшаване на черепа в събота (23 март), откакто полицията се намеси заряди антиправителствените стачкуващи в Ница.
Макрон, който беше в региона в неделя (24 март) за среща с китайския президент Си Цзинпин, сподели пред вестник „ Ница-Матин “, че пожелава на Легай „ бързо възобновяване и може би нотка на мъдрост “. " Когато човек е уязвим и рискува да бъде избутан, не отива тук-там, които са оповестени за сериозни и не слага себе си в такива обстановки ", сподели той.
Коментарите неотложно бяха разкритикувани от фамилията на Легай, което упрекна полицията, че е употребила несъразмерна мощ, с цел да разпръсне протестиращите и заведе правна тъжба против управляващите.
Адвокатът на фамилията, Ари Лими, в това време съобщи, че " не се подлага на критика някой, който е на болнично легло " и назова забележките на Макрон " груби и безчувствени ". „ Господин Макрон, нашата Женевиев от Ница не се нуждае от вашите уроци по мъдрост. Можете да научите доста от нея. Тя се застъпва за общото богатство. А вие, в името на какво я нападате? “, написа един от водачите на митинга Жан-Люк Меленшон в Twitter.
Говорителят на националния митинг Себастиън Шену от своя страна съобщи, че това е доказателство, че Макрон " не харесва французите ".
Петият по величина град във Франция беше един от десетки градове, в това число Париж, забранил проява на " жълтите жилетки " в централните региони в събота след огромните протести в Париж седмица по-рано. Протестиращите, които организират ежеседмични национални демонстрации против неравенството от ноември, се оплакват, че възбраната в Ница е неоправдана, като се има поради, че предходните сходни митинги в града са минали спокойно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР