Френският президент Еманюел Макрон ще увеличи военните разходи през следващите

...
Френският президент Еманюел Макрон ще увеличи военните разходи през следващите
Коментари Харесай

Макрон обещава голямо увеличение на военните разходи

Френският президент Еманюел Макрон ще усили военните разноски през идващите години , с цел да подсигурява вътрешната сигурност на страната и да резервира френския боен ангажимент в чужбина, като повтори желанието си за засилено европейско военно съдействие , оповестява " Асошиейтед прес ".

Обръщайки се към бойци на борда на военния транспортен съд Dixmude край военноморската база в Тулон, Макрон даде обещание да у величи военните разноски с 1,8 милиарда евро през тази година до 34,2 милиарда евро.

Той също по този начин заречен до 2025 година разноските за защита да доближат 2% от брутния вътрешен артикул, до момента в който сега са 1,8 на 100, като този ход цели " преустановяване на ерозията на нашия боен потенциал ".

Шест месеца откакто рецесията поради съкращенията във военните разноски докара до назначението на нов шеф на въоръжените сили, Макрон акцентира, че финансовото изпитание било " невиждано ".

През предишното лято ген. Пиер дьо Вилиер подаде оставка след конфликт с Макрон и беше сменен от ген. Франсоа Льокоент. Дьо Вилиер се съпротивляваше против 850 млн. евро съкращения в бюджета през предходната година.

Макрон също по този начин удостовери проекта си да възвърне казармата , едно от предизборните му обещания, мярка, която ще бъде финансирана с обособен бюджет. Едномесечната казарма се чака да включва към 600 хиляди души всяка година на възраст сред 18 и 21 години.

Бившият банкер добави, че нуклеарният боеприпас на Франция ще остане в сърцевината на военната тактика на Франция за въздържане, като акцентира значимостта на поддържането на потенциала на армията да се намесва " на всички места по света ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР