Френският президент Еманюел Макрон ще позволи на хората с аутизъм

...
Френският президент Еманюел Макрон ще позволи на хората с аутизъм
Коментари Харесай

Макрон: Аутистите могат по-често да излизат навън

Френският президент Еманюел Макрон ще разреши на хората с аутизъм да излизат по-често по време на общата самоизолация, въведена в страната заради разпространяването на новия. Това се споделя в послание на президента, представено от ТАСС.
В посланието си френският водач акцентира, че управляващите се пробват " да създадат всичко допустимо за французите, живеещи с аутизъм ".
" Знам, че сегашният интервал е доста сложен за вас ", сподели той, визирайки тази категория жители. " За някои от вас оставането затворени у дома е тестване. Имам положителни вести за вас. Можете да напускате дома си по-често със специфичен документ, който ще бъде направен особено за вас. "
Макрон означи, че тази категория жители към момента би трябвало да съблюдава общите рекомендации за противопоставяне на разпространяването на ковид. Сред които: поддържане на разстояние от 1,5 м и постоянно миене на ръцете.
От 17 март Франция е подложена на режим на самоизолация, който е продължен до 15 април. Жителите на страната имат право да напущат домовете си единствено с запълнен въпросник, посочващ основателна причина. Той включва пътешестване до работа, в случай че не е допустимо да се работи отдалечено (това също изисква удостоверение от работодателя); отиване до магазина за артикули от първа нужда, посещаване на доктор, незабавни фамилни въпроси, грижи за деца или жители, нуждаещи се от грижи, самостоятелни спортни занятия, разходки с деца или куче в границите на километър от вкъщи. За основни аргументи също се смятат явяване в съда и осъществяване на общественополезен труд по искане на административните органи.
Общо 59 929 души са инфектирани с ковид във Франция досега, 5387 са умрелите. Възстановени - 12 428 души.
Темата продължава и в нашия блог.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР