Френският президент Еманюел Макрон ще посети Русия в края на

...
Френският президент Еманюел Макрон ще посети Русия в края на
Коментари Харесай

Макрон обеща на Путин да е в Русия в края на лятото

Френският президент Еманюел Макрон ще посети Русия в края на лятото по покана на съветския си сътрудник Владимир Путин. Това стана ясно по време на видеоконферентен диалог сред двамата водачи, предава БНР. 

Путин и Макрон разискаха коронавирусната пандемия, Украйна, обстановката на Балканите, въоръжените спорове в Сирия и Либия, както и иранската нуклеарна стратегия. 

Според френския водач коронавирусът и районните рецесии демонстрират значимостта на европейското пространство в най-широк смисъл – „ от Лисабон до Владивосток “, като пространство на съдействието и мира. 

Сред проблемите, които изискват общи дейности президентът Путин уточни тероризма, неконтролируемата миграция, климатичните промени и разрушаването на системата за надзор на оръжията. 

Еманюел Макрон сподели също, че Франция отдава респект на 27-те милиона жертви, които дава Съветският съюз по време на Втората международна война. Владимир Путин отговори, че в Русия в никакъв случай няма да бъдат забравени французите, които се борят на Източния фронт дружно със руските бойци.

От Елисейския дворец отбелязаха, че „ дълбоката и съдържателна замяна на отзиви разрешила да продължи разговорът по въпросите на доверието, сигурността, почнал преди година по време на визитата на Владимир Путин във Франция. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР