Френският президент Еманюел Макрон ще посети Германия в понеделник за

...
Френският президент Еманюел Макрон ще посети Германия в понеделник за
Коментари Харесай

Среща Макрон-Меркел в понеделник

Френският президент Еманюел Макрон ще посети Германия в понеделник за първите си персонални диалози с канцлера Ангела Меркел от началото на огнището на ковид, преди Берлин да поеме ротационното председателство на Европейския съюз. Това заяви кабинетът на френския президент, представен от Агенция Франс Прес.

Меркел ще посрещне Макрон за договаряния, последвани от конференция и работна вечеря, заяви Елисейският замък.

В миг, в който Германия се готви за председателството на Съвета на Европейски Съюз през втората половина на 2020 година, „ тази среща отразява общото предпочитание за тясна съгласуваност сред Франция и Германия, в резултат на самодейността от 18 май “, съобщи президентството.

Това беше денят, в който бе препоръчан проект за 500 милиарда евро, с които да оказват помощ на Европа да излезе от тежките стопански вреди от коронавирусната зараза и произлизащите от това блокади на целия континент. Френско-германското предложение планува даването на безплатни средства, набрани от европейски заеми, за страни, които се борят за възобновяване. То ще бъде в дневния ред на европейска среща на върха в Брюксел идващия месец и изисква единомислещо утвърждение от Европейски Съюз. Някои страни - Нидерландия, Австрия, Дания и Швеция, упорстват, че помощта би трябвало да бъде под формата на заеми, а не безплатни помощи, при съществуването на сложните условия.

Макрон се срещна с холандския министър председател Марк Рюте по този въпрос във вторник за договаряния, за които бе декларирано, че „ ще оказват помощ да се реализира прогрес ".

Френският президент, добави кабинетът, ще " усили двустранния продан с европейски сътрудници " преди срещата на върха в Брюксел на 17 и 18 юли.

Франция и Германия съставляват съвсем половината от стопанската система на еврозоната, а компромис от тяхна страна нормално води до договорка сред 19-те страни-членки на общността.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР