Френският президент Еманюел Макрон ще пътува до ливанската столица Бейрут

...
Френският президент Еманюел Макрон ще пътува до ливанската столица Бейрут
Коментари Харесай

Макрон отива в Ливан, ЕК задейства Механизма за гражданска защита

Френският президент Еманюел Макрон ще пътува до ливанската столица Бейрут в четвъртък, 6 август, с цел да се " срещне с всички политически сили " след гърмежите, които раздрусаха града, обявиха от френското президентство, предава AFP.
Макрон ще се срещне със своя сътрудник Мишел Аун, с който той беседва малко след случая, както и с премиера Хасан Диаб, оповестиха от президентството в Париж. Освен това се чака Франция да изпрати на Ливан три самолета за осъществяване на избавителни интервенции и здравно съоръжение, съобщи организация Фокус.
Междувременно Европейската комисия разгласи, че е задействала Механизма за гражданска отбрана, който е основан за подпомагането на страни, минали през естествени бедствия, след искане от страна на Ливан за помощ след огромните детонации в Бейрут. 
Повече от 100 опитни пожарникари, дружно с коли и съоръжение ще бъдат изпратени в страната, съгласно известие на Европейска комисия.
Нидерландия, Гърция и Чехия ще вземат участие в подпомагането на средиземноморската страна, като Франция, Германия и Полша също са предложили да оказват помощ на Ливан.
Освен това Европейски Съюз ще задейства своята сателитна система за наблюдаване " Коперник ", с цел да помогне на управляващите в Бейрут да изчислят по-лесно породените вреди.
Президентът на Франция Еманюел Макрон разгласи, че страната му ще изпрати 55 бойци и шест тона здравно съоръжение в Бейрут, наред с 10 лекари. Нидерландия ще изпрати на потърпевшата столица 67 лекари, служители на реда, пожарникари и медицински сестри, които да подкрепят избавителните интервенции. Чехия ще изпрати екип от 36 спасители в Бейрут, съгласно локалното Министерство на вътрешните работи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР