Френският президент Еманюел Макрон ще обсъди напрежението в разделения регион

...
Френският президент Еманюел Макрон ще обсъди напрежението в разделения регион
Коментари Харесай

Макрон ще обсъди ситуацията в Кашмир с Моди

Френският президент Еманюел Макрон ще разиска напрежението в разделения район на Кашмир с индийския министър председател Нарендра Моди, по време на срещата на двамата в Париж тази седмица, съобщи френски формален представител, заяви Агенция Франс Прес.

 © БГНЕС
Междувременно английският министър председател Борис Джонсън също взе участие в договарянията за Кашмир във вторник, казвайки на Моди в телефонно позвъняване, че Индия и Пакистан би трябвало да решат въпроса сред между тях посредством разговор.

Макрон и Моди са подготвени да се срещнат на работна вечеря в Шато де Шантили в покрайнините на Париж в четвъртък преди срещата на върха на Г7 във Франция този уикенд, на която Моди е поканен.

" Разбира се, че (Кашмир) ще бъде на дневен ред ", сподели френски посланик пред медиите.

" Имаме стратегическо партньорство с Индия, това значи да имаме убеденост един в различен. Няма да бъдем нападателни към Индия, само че чакаме индийският министър председател да изясни по какъв начин вижда нещата. ", съобщи дипломатът.

На 5 август индуисткото националистическо държавно управление на Моди лиши автономията на следения от Индия Кашмир, разграничен район с мюсюлманско болшинство, който се употребява със специфичен статут в конституцията на Индия след независимостта на страната от Англия през 1947 година

Този ход разгневи доста кашмирци и докара до напрежение с нуклеарно въоръжения комшия Пакистан, който също има искания върху контрола на района.

Индия недоволства против външна интервенция в Кашмир и нейните западни съдружници исторически заобикалят да заемат обществени позиции по разногласието, макар изказванията за нарушавания на правата на индивида там.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР