Френският президент Еманюел Макрон ще даде днес актуална информация за

...
Френският президент Еманюел Макрон ще даде днес актуална информация за
Коментари Харесай

Макрон препоръча: Трета доза ваксина за уязвимите французи!

Френският президент Еманюел Макрон ще даде през днешния ден настояща информация за обстановката с Covid-19 в цялата страна. Броят на позитивните случаи се е нараснал с близо 25 % в границите на една седмица, което провокира спекулации по отношение на въвеждането на наложителна трета доза ваксина. С по-малко от 6 месеца до президентските избори се чака Макрон също да се заеме с стопански въпроси и промени, съобщи RFI.

Речта му бе оповестена предходната седмица.

Този път наподобява, че фокусът му ще бъде върху насърчаването на французите да призоват възрастните и уязвимите хора да получат трета доза от имунизацията.

Миналия четвъртък Световната здравна организация дефинира Европа като новия " епицентър на епидемията " с към 500 000 смъртни случая до края на зимата, в случай че не бъдат взети спомагателни защитни ограничения в този момент. Франция обаче, 75 % от популацията на която е изцяло имунизирано, наподобява в по-добро състояние спрямо други страни на този стадий.

Но с наближаващата зима процентът на инфектираните още веднъж нараства.

Според организацията за публично здраве Santé publique France 8 547 нови инфекции са регистрирани в неделя за денонощие, спрямо 6 329 предходната неделя. Съобщени са приблизително 7230 случая, което е нарастване от към 23,4 % за една седмица. От 6709 пациенти с Covid в болница, 1101 са в интензивно лекуване, 20 от тях са признати през последните 24 часа, а 10 се смъртните случаи.

Правителството разгласи в понеделник, че маските още веднъж ще станат наложителни в началните учебни заведения в 40 департамента, където процентът е повишен до повече от 50 случая на 100 000 поданици за интервал от пет дни. Това се случва, когато децата се връщат на учебно заведение след двуседмична междусрочна почивка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР