Френският президент Еманюел Макрон се ядоса на израелската полиция по

...
Френският президент Еманюел Макрон се ядоса на израелската полиция по
Коментари Харесай

Макрон изгони израелски полицаи от църква в Йерусалим

Френският президент Еманюел Макрон се ядоса на израелската полиция по време на посещаване в базиликата " Света Анна " в остарелия град на Йерусалим, която е френска територия. Той подреди на служителите на реда да изоставен мястото, заяви вестник Times of Israel.
Сцената е повтаряне на случай с някогашния водач Жак Ширак през 90-те години на предишния век, разгласи френски представител пред AFP. Не е ясна съответната причина за случая.
" Знаем съвършено - всеки знае разпоредбите. Не ми харесва това, което вършиме пред мен ", се чува Макрон да вика на служител на реда на видео от мястото на случая пред входа на базиликата.
Малко по-късно беше обявено, че словесната кавга на Макрон с израелската полиция може да е вследствие на неточност на служителите на реда, които се грижат за защитата на френския водач. Те са последвали Макрон на френска територия, където израелската полицията няма пълномощия. Няма обаче удостоверение от Елисейския замък.

Israël: Macron en mode Chirac en Israël. pic.twitter.com/mYzQ0P91QG
— Restitutor Orientis (@RestitutorOrien) January 22, 2020
" Излезте, апелирам ви, никой никого не би трябвало да предизвика, разбрахте ли ", сподели Макрон. " Ние сме спокойни, имахме чудесна разходка, вършите добра работа в града и аз съм признателен, само че апелирам ви, спазвайте откритите от епохи правила, те няма да се трансформират с мен, мога да ви кажа ", изясни френският водач.
" Тук е Франция и всеки знае правилото ", безапелационен бе той.
Базиликата е издигната от кръстоносците през XII век и е предадена на Франция от Османската империя през 1856 година Тя е една от четирите френски територии в Йерусалим, прецизират от AFP.
През 1996 година тогавашният президент Жак Ширак се ядоса на израелски бойци, които са били прекомерно покрай него и са влезнали въоръжени в базиликата. Тогава Ширак сложил ръката си на рамото на единия от бойците и попитал: " Искате ли да се върна на самолета ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР