Френският президент Еманюел Макрон се скара със служители на израелските

...
Френският президент Еманюел Макрон се скара със служители на израелските
Коментари Харесай

Френският президент вдигна лют скандал на пъпа на Йерусалим ВИДЕО

Френският президент Еманюел Макрон се скара със чиновници на израелските сили за сигурност пред базиликата на Йерусалим, в която той се опита да влезе, а те са се пробвали да го последват.

Видео от случая е оповестено в Туитър. На фрагментите се вижда по какъв начин френският президент с зов желае от защитата да напусне помещението на храма.

"Всички прелестно знаем разпоредбите. Не ми харесва това, което вие направихте пред мен. Излезте на открито, апелирам ", сподели той, призовавайки чиновниците на органите на реда да не предизвикат спор и да почитат старите правила.

Базиликата Света Анна е ситуирана в Стария град на Йерусалим. През 1856 година обаче тя е ръководена от френското консулство. През XIX век храмът е бил подарен на императора Наполеон III.

Еманюел Макрон е на публична аудиенция в Израел. На 23 януари в Йерусалим ще се състоят паметни мероприятия, отдадени на 75-та годишнина от освобождението на концлагера Освиенцим и деня на паметта на жертвите на Холокоста.

Превод и редакция: БЛИЦ

Ouch. #France President Macron yells at #Israel Security, asks them to “respect the rules”, “go outside” as he makes his way into Church of Saint Anne in Jerusalem.

Video taken today: pic.twitter.com/ZJJHXzJoMJ
— Joyce Karam (@Joyce_Karam) January 22, 2020
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР