Френският президент Еманюел Макрон се скара на израелски полицаи, влезли

...
Френският президент Еманюел Макрон се скара на израелски полицаи, влезли
Коментари Харесай

Макрон наруга израелски полицаи пред базилика в Йерусалим

Френският президент Еманюел Макрон се скара на израелски служители на реда, влезнали в църквата " Света Ана " в Ерусалим, която принадлежи на Франция, оповестиха информационните организации.

" Всички знаем разпоредбите. Не ми харесва това, което направихте пред очите ми ", високо съобщи Макрон, обръщайки се на британски към израелски служител на реда, препречил му пътя на входа на църквата в остарялата част на Ерусалим.

" Няма потребност от провокации ", добави Макрон и прикани да се съблюдават съществуващите от епохи правила, добавя Българска телеграфна агенция.

Храмът е издигнат от кръстоносците през 12 век и от 1856 година е благосъстоятелност на Франция, подарен от Османската империя. Тъй като църквата е френска, сигурността в нея е отговорност на френските управляващи.

Източник от Елисейския замък сподели, че не е станало нищо съществено и Макрон просто се е опитал да постави завършек на проблем, зародил, откакто израелски сили за сигурност се пробвали да влязат в църквата.

По-късно самият Макрон сподели пред публицисти, че случаят е завършил другарски и той е стиснал ръцете на представители на израелските сили за сигурност.

Избликът на Макрон е бил предшестван от спор сред защитата на френския водач и локалните сили за сигурност. Израелски служител на реда влезнал в църквата сутринта, а когато дружно със собствен сътрудник по-късно още веднъж се опитал да го направи, там към този момент били хората от защитата на Макрон. Стигнало се до лек конфликт сред мъжете.

Инцидентът подсети за прочут случай с френския президент Жак Ширак през 1996 година. Тогавашният френски държавен глава скастри израелски бойци, заобиколили го прекомерно компактно и изиска от тях да изоставен региона на църквата " Света Ана ", заплашвайки, че в противоположен случай " ще се качи назад на самолета си ".

Преди да отиде в " Света Ана ", Макрон се разноски из остарялата част на Ерусалим. Посети църквата " Възкресение Христово " и Храмовия рид, помоли се пред почитаната от евреите Стена на рева.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР