Френският президент Еманюел Макрон се сблъсква със сериозни предизвикателства в

...
Френският президент Еманюел Макрон се сблъсква със сериозни предизвикателства в
Коментари Харесай

Емануел Макрон е изправен пред сериозни предизвикателства

Френският президент Еманюел Макрон се сблъсква със съществени провокации в ръководството на страната в изискванията на възходящо напрежение. Случаят с убийството на 17-годишен водач провокира шестдневни вълнения във Франция.

Над 50 000 души направиха дарения в онлайн фонд за помощ на фамилията на служителя на реда, който простреля 17-годишния Нахел, считайки го за воин, който е платил висока цена за това, че си е вършел работата. Инициативата за фонда е стартирана от крайнодесният медиен коментатор Жан Месиха и бързо събра над 1 милион евро от десетки хиляди хора. Това провокира неодобрение измежду антирасистки групи и леви политици, които приканиха за прекъсване на акцията. Правителството се тревожи, че това усилва напрежението в страната.

Макрон, който завоюва втори мандат през миналата година, има амбициозни проекти за промени във Франция, в това число повишение на пенсионната възраст и реиндустриализация на страната. Въпреки това, провокациите, пред които е изправен, и митингите, затрудняват постигането на тези цели.

Макрон беше заставен да редуцира своето наличие на европейската среща на върха в Брюксел предходната седмица, с цел да организира спешна среща с държавното управление си, цитира news.bg.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР