Френският президент Еманюел Макрон се отправя на разговори с руския

...
Френският президент Еманюел Макрон се отправя на разговори с руския
Коментари Харесай

Макрон се надява на печалби, но е изправен пред рискове при Путин в Москва

Френският президент Еманюел Макрон се насочва на диалози с съветския си сътрудник Владимир Путин в Москва в понеделник, надявайки се да подсигурява, че Европа има думата в по-широките американско-руски договаряния за Украйна, само че рискува, в случай че се върне с празни ръце , написа " Ройтерс ".

Франция, Русия и Украйна организираха голям брой телефонни диалози през последните 10 дни , които приключиха в петък, като офисът на Макрон удостовери, че той ще пътува до Москва и украинската столица Киев на 7 и 8 февруари.

Пътуването, координирано с Вашингтон и Берлин, е част от дипломатическите старания за понижаване на напрежението , откакто Русия събра към 100 000 бойци покрай Украйна и изиска гаранции за сигурност на НАТО и Съединени американски щати, в това число, че НАТО в никакъв случай не приема Киев за член.

За Макрон това ще бъде късмет да показва своите лидерски качества преди предстоящата му кандидатура за преизбиране през април, до момента в който се пробва да получи отстъпки от Путин, изключително в договарянията за преустановяване на проруските сепаратистки протести в Източна Украйна, почнали през 2014 година

" Руснаците ни подадоха сигнали, тъй че би трябвало да скочим... В прочут смисъл ние би трябвало да отговорим на техния блъф ", сподели върховен френски чиновник. " Но дали можем да получим нещо, никой не може да планува . Това, което вършим, е да спечелим време и да понижим това напрежение. "

Макрон има за цел да се възползва от ограничавания прогрес , реализиран по време на четиристранните мирни договаряния в " нормандския формат " за Украйна в Париж предишния месец. Той се надява да получи ангажимент от Путин да продължи договарянията и да понижи напрежението на границата сред Русия и Украйна, споделиха двама източника, близки до Макрон.

" Насочваме се към леговището на Путин, в доста връзки това е мятане на зара ", сподели източник, непосредствен до Макрон.

Служител на френския президент сподели пред кореспонденти в петък, че Макрон ще види какво може да се контракти за понижаване на натрупването на военни сили на Русия, тъй че тя да бъде в по-малко заплашителна позиция и по този метод да помогне за започване на понижаване на напрежението.

Кремъл ясно уточни , че приоритет на договарянията ще бъдат настояванията на Москва за гаранции за сигурност от Запада.

" Путин няма потребност да предлага нищо на Макрон, тъй като за него договарянията са с американците ", сподели някогашен френски делегат в района, добавяйки, че Путин евентуално ще употребява сесията с Макрон, за да играе " разделяй и владей " сред съдружниците от НАТО .

Откакто пое властта през 2017 година, Макрон поддържа връзки, съгласно западните дипломати, с неуместни водачи като Путин , приемайки го във Версайския замък и лятната резиденция е в Брегансон с доста фанфари, до момента в който търсеше възобновяване на връзките с Москва.

Но Макрон имаше дребен триумф и напъните му да откри стратегически разговор с Путин постоянно дразнеха някои източноевропейски и балтийски сътрудници , които се оплакваха от неналичието на бистрота и съгласуваност.

Френски публични лица споделят, че са се поучили от предходни неточности в преценката, с цел да подсигуряват, че съдружниците на Европейския съюз и НАТО са изцяло осведомени. Френското председателство се обажда на сътрудници от Европейски Съюз, с цел да ги осведомят преди пътуването на Макрон , само че трима дипломати от Европейски Съюз споделиха, че контактите им липсват, като се концентрираха повече върху повторното ангажиране с Путин и проявлението на взаимност с Киев.

Предстоящото посещаване на Макрон в Москва също " повдига вежди " измежду западните водачи, подкрепящи Украйна в нейното несигурно опълчване с Русия.

Докато немският канцлер Олаф Шолц ще бъде хазаин на трима балтийски водачи в Берлин , преди да отиде първо в Киев, а по-късно в Москва за договаряния, Макрон ще се насочи първо към Русия , избор, който разочарова украинските управляващи.

" Прицелването към вътрешната политика на Макрон преди изборите е добра, тъй като п оказва на французите, че той " избавя света ", само че ние не харесваме методите ", сподели почитан чиновник от източноевропейска нация.

" Винаги липсва бистрота и съгласуваност, което е иронично, защото те (Франция) постоянно желаят бистрота от американците ".

Служителят на френския президент отбрани позицията на Париж.

" Проблемът, който имаме през днешния ден, е в Москва , който би трябвало да бъде решен..., не е в Киев. Затова отиваме в Москва, с цел да решим казуса ", сподели той.
 Макрон и Путин с трети диалог за седмица
Макрон и Путин с трети диалог за седмица

Обсъдили са въпроси, свързани с договарянията на Русия със Съединени американски щати и НАТО за гаранции за сигурност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР