Френският президент Еманюел Макрон се обяви за финансови санкции срещу

...
Френският президент Еманюел Макрон се обяви за финансови санкции срещу
Коментари Харесай

Макрон втърди тона за бежанците

Френският президент Еманюел Макрон се разгласи за финансови наказания против страни от Европейски Съюз, които не желаят да одобряват бежанци, съобщи в. „ Фигаро “.

Промяната в политиката на Елисейския замък беше оповестена на взаимна конференция с испанския министър председател Педро Санчес.

Двамата водачи се оповестиха за основаването на центрове за настаняване от затворен вид в европейските страни, в които идват мигрантите. В тези центрове имигрантите ще бъдат проверявани и ще се дава леговище на тези, които имат право да претендират за такова, а останалите ще бъдат връщани в родните им страни.

В момента не съществуват такива центрове в Европа, като изключим няколко в Гърция и Италия, които са под управлението на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците.

На утрешната среща в Брюксел ще вземат участие водачите на Франция, Германия, Австрия, България, Гърция, Италия и Испания. Страните от Вишеградската четворка (Унгария, Полша, Чехия и Словакия) оповестиха, че бойкотират срещата.

В петък българският министър председател беше изслушан по тематиката и от народните представители.

Министър-председателят Борисов упорства за незабавни ограничения за затваряне на външните граници на Европейски Съюз и непоколебим надзор на влизащите, в това число и по вътрешните граници. Това ще изисква незабавна помощ за страните на първа линия посредством техника, финансови средства и засилено наличие на ФРОНТЕКС и други

Друго предложение на българския министър председател е да бъдат построени спешни центрове за банкет на бежанци отвън територията на Европа. В тях да се прави обзор на молбите и да се дефинират тези, които са в действителна потребност от протекция.

Според Бойко Борисов за тази цел е належащо също Европейски Съюз да подкрепи финансово и софтуерно страните, в които ще има такива центрове. Българският министър-председател ще упорства да се направи и разбор на към този момент пристигналите и намиращите се в Европа мигрантски потоци. Необходимо е да се разграничат както нуждаещите се от протекция от икономическите мигранти, по този начин и политиките във връзка с двете групи. По думите на Борисов държавите-членки би трябвало да поемат отговорност както за кандидатстващите за отбрана бежанци, по този начин и за ограниченията, с които да подсигуряват, че те ще могат да се завърнат по родните си места след края на споровете там.

Премиерът Бойко Борисов счита, че незаконните мигранти без потребност от протекция би трябвало да бъдат връщани в бърз порядък в родината си или в последната страна, избрана като сигурна, преди да стъпят на територия на Европейски Съюз. За това са нужни политически старания за реадмисионни съглашения с третите страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР