Френският президент Еманюел Макрон се чувства като васал на САЩ,

...
Френският президент Еманюел Макрон се чувства като васал на САЩ,
Коментари Харесай

Москва: Макрон се чувства като васал на САЩ и това не му харесва

Френският президент Еманюел Макрон се усеща като васал на Съединени американски щати, само че не може да направи нищо по въпроса . Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров, представен от ТАСС.

Изказването му е във връзка думите на френския водач, че в Украйна и стартира да е все по-зависима от Китай.

" Макрон несъмнено се усеща беззащитен , тъй като от години приказва за стратегическата автономност на Европейския съюз. Чувства се като васал на Съединените щати и му е неловко от този факт. Похвално за това, само че няма да успее да направи нищо по въпроса ", означи Лавров в изявление за телевизия Царград, оповестено на уеб страницата на външното министерство.

По негови думи фактът, че Русия уголемява връзките си със страните от Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН), Индия и Китай от 2001 година, не значи, че Москва се е " отвърнала " от Запада .
 Путин готви Русия за безконечна война със Запада
Путин готви Русия за безконечна война със Запада

Той хвърля руснаците във мислена екзистенциална борба за оцеляване на Русия, с която би трябвало да се научат да живеят

" Западът беше този, който ни загърби, откакто наложи ползите си на всички останали. Когато връзките ни със западните страни потеглиха надолу, относителната тежест на нашата насочена към Изтока политика обективно набъбна. Особено откакто е на рекордно високо равнище ", посочи съветският първи посланик.

Той обаче разясни, че на Русия ѝ е лишило доста време, с цел да развие връзките си на съдействие с Китай.

Лавров добави, че Русия постоянно е била европейско-тихоокеанска мощ и постоянно е била подготвена да си сътрудничи " с всички, които са подготвени да го създадат въз основа на взаимно почитание и полза ".

" Когато Западът беше подготвен за равноправно съдействие, изглеждаше, че има положителни вероятности за основаване на общо икономическо, филантропично пространство и пространство за сигурност, разпростряло се от Атлантическия до Тихия океан ", акцентира съветският външен министър.

" Смятам, че би трябвало да продължим да следваме декларираната от наша страна политика. Отворени сме за съдействие с всичк и ", приключи Лавров.
 Русия опровергава Макрон, че се е трансформирала във васал на Китай
Русия опровергава Макрон, че се е трансформирала във васал на Китай

Западът трябвало да свикне със свят, белязан от околните връзки на Кремъл с Пекин
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР