Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че френските военни са убили

...
Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че френските военни са убили
Коментари Харесай

Макрон: Убихме лидера на Ислямска държава в Сахара

 Френският президент Еманюел Макрон заяви, че френските военни са умъртвили водача на групировката " Ислямска страна " в Сахара Аднан Абу Уалид Сахрауи, съобщи Ройтерс.

" Аднан Абу Уалид Сахрауи, водач на терористичната формация Ислямска страна в Голямата Сахара, беше обезвреден от френските сили. Това е следващият огромен триумф в битката ни против терористичните групи в Сахел.

В мислите на нацията ни довечера са всичките герои, починали за Франция в Сахел по време на интервенциите " Сервал " и " Бархане ", за опечалените фамилии, за всички ранени. Тяхната жертва не е безрезултатна. С нашите африкански, европейски и американски сътрудници ще продължим тази битка ".

" Ислямска страна " в Сахара работи в граничния регион сред Мали, Буркина Фасо и Нигер.

Под управлението на Аднан Абу Уалид Сахрауи бяха атакувани американски бойци през 2017 година, оповестиха от офиса на Макрон. През август 2020 година Сахрави персонално поръчал убийството на шестима френски чиновници от благотворителна организация и техния нигерийски водач.

Макрон съобщи през юли, че Франция скоро ще стартира да преструктурира своите сили в Сахел, където е на първа линия в битката против ислямистките бойци, и в последна сметка ще понижи на половина военното си наличие.

КЛЮЧОВИ
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР