Френският президент Еманюел Макрон събра двете камари на френския парламент,

...
Френският президент Еманюел Макрон събра двете камари на френския парламент,
Коментари Харесай

Макрон обеща силни и храбри решения за намаляване на държавните разходи

Френският президент Еманюел Макрон събра двете камари на френския парламент, в които влизат над 900 парламентаристи, във Версайския замък край Париж и произнесе пред тях тирада, в която направи обзор на свършеното от него за първата му година като държавен глава, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция. Той показа и бъдещите си планове, свързани с проектите за понижаване на държавните разноски.

Макрон уточни, че неговото държавно управление ще показа в идните седмици нови решения в тази посока, които ще са " мощни и храбри ". " Не може да има понижаване на фискалната тежест или развиване на вложенията без да забавим непрестанното нарастване на нашите разноски ", сподели френският президент. Той напомни, че всеки желае понижаване на налозите, само че никой не желае да поема отговорност, когато се вземат решения в тази тенденция.

Франция в края на юни публично излезе от процедурата за несъразмерен недостиг, стартирана против нея от Европейската комисия през 2009 година Според прогнозите след 2.6% от Брутният вътрешен продукт през 2017 година, френският недостиг ще доближи 2.3 100 през актуалната година и 2.8 % през 2019 година

В речта си Макрон сподели още, че същинската граница в Европа е тази, която разделя прогресистите и националистите, и предизвести, че опълчването сред тях ще е в центъра на европейските избори следващата година.

Правейки равносметка на първата си година като президент, Макрон призна че не може да направя всичко и да успее във всичко. Речта на френския президент продължи 90 минути.

В нея той отбрани решението си да отстрани налога върху благосъстояние, което накара съперниците му да го нарекат " президент на богатите ". " Една политика в интерес на бизнеса не е политика в интерес на богатите ", сподели Макрон.

Президентът приказва и за потребността от промени, които да приготвят хората за измененията в технологиите и за условията на работните места. На критиците, които бойкотираха речта му през днешния ден, той сподели, че ще изиска смяна в конституцията, тъй че парламентаристите да могат да дебатират с президента по време на сходни общи парламентарни сесии.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР