Френският президент Еманюел Макрон разкритикува онези, които отказват да видят

...
Френският президент Еманюел Макрон разкритикува онези, които отказват да видят
Коментари Харесай

Макрон критикува отказващите да видят неефективността на международните организации

Френският президент Еманюел Макрон разкритикува тези, които отхвърлят да видят неефективността на интернационалните институции, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Макрон направи това в тирада пред делегатите на Парижкия конгрес за мир, който се откри по-рано през днешния ден. Така де факто той още веднъж направи отпратка към неотдавнашните си рецензии по адрес на НАТО.

" Имаме потребност от повече съдействие ", сподели Макрон пред тридесетина държавни и държавни ръководители, които вземат участие във форума.

" Съществува риск от ленивост, при който си споделяме, че имаме интернационалните организации, че доста ги харесваме, не им задаваме въпроси, а от време на време те са изгубили тяхната последна цел, повече никой не схваща на къде отиват ", означи френският президент. Той акцентира, че хората имат потребност от истина.

" Свенливостта и лицемерието не дават резултати в актуалните времена, тъй като нашите сънародници виждат това. Ленивостта също не е решение ", предизвести Макрон.

Така френският президент явно отговори на рецензиите на немския канцлер Ангела Меркел и на новия ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която също беше в залата. Двете го разкритикуваха за неотдавнашните му изказвания за НАТО, за която той сподели, че е изпаднала в " мозъчна гибел " поради американското евакуиране и турската атака в Сирия.

Макрон съобщи още, че желае да избегне разделянето на света към две огромни сили - Съединени американски щати и Китай.

Фон дер Лайен сподели на форума, че светът има потребност от устойчиво и отговорно водачество и че всички би трябвало да допринесат за това, съобщи " Асошиейтед прес ".

Тя разгласи желанието си Европейски Съюз да усили през идващите пет години разноските за реализиране на своите външнополитически цели с близо една трета, с цел да се утвърди съюзът като световен състезател. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР