Френският президент Еманюел Макрон разкритикува хората, които отказват да видят

...
Френският президент Еманюел Макрон разкритикува хората, които отказват да видят
Коментари Харесай

Макрон отново атакува международните организации

Френският президент Еманюел Макрон разкритикува хората, които отхвърлят да видят неефективността на интернационалните институции. Този път го направи в тирада пред делегатите на Парижкия конгрес за мир. Така де факто той още веднъж направи отпратка към неотдавнашните си рецензии по адрес на НАТО.
" Имаме потребност от повече съдействие ", сподели Макрон пред тридесетина държавни и държавни ръководители, които вземат участие във форума, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Съществува риск от ленивост, при който си споделяме, че имаме интернационалните организации, че доста ги харесваме, не им задаваме въпроси. А от време на време те са изгубили крайната си цел и към този момент никой не схваща на къде отиват ", означи френският президент.

" Свенливостта и лицемерието не дават резултати в сегашните времена, тъй като нашите сънародници виждат това. Ленивостта също не е решение ", предизвести Макрон.

Така френският президент се опита да отговори на рецензиите на немския канцлер Ангела Меркел и на новата председателка на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която също бе в залата. Двете се дистанцираха от неотдавнашните му изказвания за НАТО, за която съобщи, че е изпаднала в " мозъчна гибел " заради американското евакуиране и турската атака в Сирия.

Макрон сподели и че желае да избегне разделянето на света към двете огромни сили - Съединени американски щати и Китай.

Фон дер Лайен съобщи пред форума, че светът има потребност от устойчиво и отговорно водачество и че всички би трябвало да допринесат за това. Тя разгласи желанието си Европейски Съюз да усили през идващите пет години разноските за реализиране на външнополитическите си цели с близо една трета, с цел да се утвърди съюзът като световен състезател.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР