Френският президент Еманюел Макрон разкри мотивите на Тръмп, свързани с

...
Френският президент Еманюел Макрон разкри мотивите на Тръмп, свързани с
Коментари Харесай

Макрон разкри какво е целял Тръмп с решението си за Израел


Френският президент Еманюел Макрон разкри претекстовете на Тръмп, свързани с решението му да признае Йерусалим като столица на Израел и да реалокира там посолството на Съединени американски щати.

„ Той обоснова пред мен решението си - неговата цел е била да сътвори нов подтик за изменение на цялата система, защото има вяра, че досегашните договаряния единствено са я блокирали и са я сложили в застой в продължение на десетилетия. Той е желал да сътвори подтик, който да предизвика мощна реакция ”, разгласи Макрон в изявление за американския ефирен канал Си Би Ес. Той призна още, че този диалог сред двамата в действителност се е провел малко преди Тръмп да разгласи прехвърлянето на американската дипломатическа задача в Израел от Тел Авив в Йерусалим.

„ На това негово мнение му отговорих, че съгласно мен сходно заявление е прекомерно неуместно за основаване на подтик или пък нов развой. ”, сподели още френският държавен глава и добави, че макар позицията си по въпроса, е оставил Тръмп да вземе най-хубавото решение.

БГНЕС напомня, че на 6 декември американският президент Доналд Тръмп съобщи, че е „ настъпило времето да признае Йерусалим за столица на Израел ” и издаде заповед за началото на прекачване на американското посолство от Тел Авив в Йерусалим. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР