Френският президент Еманюел Макрон разговаря по телефона с йорданския крал

...
Френският президент Еманюел Макрон разговаря по телефона с йорданския крал
Коментари Харесай

Макрон с предложение към йорданския крал

Френският президент Еманюел Макрон беседва по телефона с йорданския крал Абдула Втори и разгласи пред него, че Франция ще помогне за запазването на сигурността по сирийско-йорданската граница, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес.

Френският държавен глава "обсъди с йорданския крал битката с тероризма, в частност против Ислямска страна, в границите на интернационалната коалиция ", се споделя още в изказване на френското президентство. Освен това Макрон е поканил крал Абдула Втори да посети Франция през идните месеци. Йорданският крал посети Франция през декември предходната година, напомня Агенция Франс Прес.

"В диалога бяха наранени и районни въпроси, изключително Сирия. Обсъдена беше обстановката в южната част на страната и в провинция Идлиб, както и въпросът за връщането на бежанците ", се споделя още в изказването на президентството.
Макрон показа на своя йордански сътрудник и своите съболезнования за гибелта на шестима членове на силите за сигурност на Йордания, починали при нападението против патрулен автомобил в Ал Фухейс и интервенцията против членове на терористична клетка в град Салт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР