Френският президент Еманюел Макрон призова за твърдост при отказване на

...
Френският президент Еманюел Макрон призова за твърдост при отказване на
Коментари Харесай

Макрон: Претендирайки да бъдем хуманисти, понякога сме прекалено небрежни

Френският президент Еманюел Макрон прикани за неотстъпчивост при отричане на правото на леговище и изрази страдание, че броят на подадените във Франция молби " в никакъв случай не е бил толкоз висок ", до момента в който " потокът на влизащите в Европа в никакъв случай не е бил толкоз слаб ", съобщи Франс прес.

" Претендирайки да бъдем хуманисти, от време на време сме прекомерно небрежни ", съобщи Макрон на среща при закрити врата нощес. На нея участва цялото държавно управление, както и към 200 депутати и сенатори от партията на президента и съюзнически обединения, предава Българска телеграфна агенция.

Около 2 седмици преди парламентарния спор за имиграцията, плануван за 30 септември и 2 октомври, Макрон акцентира, че държи на правилото за правото на леговище, само че порица злоупотребите с него, осъществявани от ` " мрежи ".

" Нямаме право да не се надигнем пред този въпрос ", акцентира Макрон, добавяйки, че имиграционните служби би трябвало да бъдат по-ефикасни и по-хуманни.

Френският президент напомни придвижването на " жълтите жилетки ", провело голям брой митинги, от време на време придружени от принуждение. Той предизвести, че някои категории от популацията към момента са неспокойни, и прикани своята партия да не си разрешава да бъде " буржоазна партия ", която подценява мнението на по-бедните съсловия, клонящи към крайната десница.

" Буржоазията няма подобен проблем: тя не се сблъсква (с имиграцията - бел. АФП). По-бедните пластове от популацията живеят с това. Левицата от десетилетия не искаше да преглежда този проблем. Затова по-бедните пластове от популацията мигрираха към крайната десница ", предизвести Макрон.

Брюно Рьотайо, ръководител на групата на дясната партия " Републиканците " в Сената, реагира незабавно, призовавайки за " същински ограничения " вместо " думи " или " намигвания към десницата или надясно от десницата ". /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР