Френският президент Еманюел Макрон призова за спешна подкрепа за Ливан,

...
Френският президент Еманюел Макрон призова за спешна подкрепа за Ливан,
Коментари Харесай

Макрон обеща да помогне на Ливан след тежкия взрив

Френският президент Еманюел Макрон прикани за незабавна поддръжка за Ливан, където той дойде през днешния ден, два дни след опустошителния гърмеж в Бейрут, при който починаха 145 души и провокира потрес в целия район.

" Ще помогнем за организирането в околните дни на спомагателна поддръжка от френска страна, от европейска страна ", сподели Макрон, който беше посрещнат на летището на Бейрут от президента Мишел Аун.

Франция към този момент изпрати в Ливан спасители и медикаменти.

" Искам да провеждам европейското и по-общо интернационалното съдействие ", добави френският президент. Той е първият задграничен държавен глава, който посещава Ливан след детонациите, които опустошиха елементи от ливанската столица.

Десетки към момента липсват след гърмежа във вторник в пристанището, който рани 5000 души и остави до четвърт милион без домове, забивайки нация, която към този момент усеща стопански срив и скок в случаите на ковид.

В еднодневното си посещаване Макрон ще се срещне с главните ливански държавни ръководители. Той ги прикани да подхващат без повече отсрочване желаните от интернационалната общественост промени.

" Днес приоритет е безусловната помощ и поддръжка за популацията. Има го обаче настояването, което Франция от месеци и години показва - за нужни промени в някои браншове ", сподели Макрон, споменавайки съответно електроподаването.

" Ако тези промени не бъдат осъществени, Ливан ще продължи да затъва ", предизвести той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР