Френският президент Еманюел Макрон призова за общ отговор на миграционното

...
Френският президент Еманюел Макрон призова за общ отговор на миграционното
Коментари Харесай

Френският президент призова за общ отговор на ЕС на "миграционното предизвикателство"

Френският президент Еманюел Макрон прикани за общ отговор на " миграционното предизвикателство " в Европейски Съюз, където обособени страни са изкушени от национални решения, съобщи Франс прес.

Необходим е " европейски отговор на миграционното предизвикателство ", съобщи Макрон на среща с немската канцлерка Ангела Меркел покрай Берлин.

Европа би трябвало да разполага с по-голям потенциал за наблюдаване на външните си граници , само че и с повече " механизми на взаимност както отвън границите ни, по този начин и вътре в тях " за идващите мигранти, добави френският президент.

Европа е изправена пред цивилизационен избор при съществуването на антиевропейски и националистични изявления, сподели Макрон.

" Тази среща на върха идва в миг на истината за всяка от страните ни и за континента ни. Това може би е даже цивилизационен избор сред тези, които считат, че Европа е подготвена да се разпадне и тези, които желаят да придвижат Европа напред ", съобщи Макрон.

Той изрази мнение, че на Европа е нужна обща организация по въпросите на даването на леговище , съобщи ТАСС.

" Ние желаеме да имаме европейска организация по въпросите на даване на леговище и също по този начин считаме за належащо хармонизиране на законодателството в тази област ", сподели Макрон. Той стимулира предлагането си с това, че засилилата се напоследък миграционна рецесия се нуждае от " общ европейски отговор ".

Германският канцлер пък сподели, че не е съгласна с мнението на американския президент Доналд Тръмп, че миграцията е довела до растеж на престъпността в Германия, съобщи ТАСС.

" Моят отговор на това изказване на Тръмп е следният: министърът на вътрешните работи наскоро показа статистически данни за престъпността и те приказват сами по себе си. Ние виждаме позитивна динамичност. Разбира се постоянно е нужно да се прави повече в битката с престъпността, само че това бяха пораждащи вяра числа ", сподели Меркел.

Представените в Берлин статистически данни демонстрират, че през 2017 година цифрата на закононарушенията в Германия е намаляло до най-ниското равнище за последните 25 години, напомня ТАСС.

Тръмп през вчерашния ден и през днешния ден насочи рецензии към миграционната политика на Германия и съобщи, че решението на Меркел да одобри в страната бежанци е породило растеж на престъпността. Той съобщи, че става дума за над 10 % растеж, откогато Германия е почнала да приема мигранти.

На общата конференция с Меркел Макрон заяви също, че Франция и Германия поставят старания за сключването на съглашения сред главните страни от Европейски Съюз, наранени от миграционния приток , за връщане на претендентите за леговище в първата страна от съюза, в която те са били регистрирани, съобщи Франс прес.

" Ние работим дружно за едно междуправителствено или за едно мултиправителствено решение с няколко страни членки, които са наранени, с цел да може мигрантите да бъдат взети назад допустимо най-бързо в страната, в която те са били регистрирани ", сподели Макрон. " Това е философията, която ние пазиме и двамата и ние ще напредваме по този въпрос с всички наши сътрудници ", добави той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР