Френският президент Еманюел Макрон призова руския си колега Владимир Путин,

...
Френският президент Еманюел Макрон призова руския си колега Владимир Путин,
Коментари Харесай

Макрон призова Путин да спазва демократичните принципи

Френският президент Еманюел Макрон прикани съветския си сътрудник Владимир Путин, че Русия би трябвало да съблюдава главните демократични правила и че е вярно да се поддържа разговор сред страните за споразумяване на интернационалните рецесии, съобщи " Ройтерс ".

Макрон, който посрещна Путин в лятната си резиденция Форт Брегансон в Южна Франция, съобщи, че се надява двамата да реализират прогрес за спокойно споразумяване на рецесията в Украйна, откакто новият украински президент Володимир Зеленски е отправил предложение за мир към съветския водач.

" Ние призовахме това лято за независимост на митингите, независимост на словото, независимост на мнението и независимост за кандидатиране на избори, което би трябвало изцяло да се съблюдава в Русия, както във всяка страна членка на Съвета на Европа ", сподели Макрон на взаимна конференция преди срещата с Путин. " Защото имам вяра в една европейска Русия ", съобщи той.

Путин, от своя страна, уточни: " Както знаем, освен в Русия се случват такива събития... Всички знаем за събитията, свързани с така наречен жълти жилетки, в които, както ни се коства, по наши калкулации, починаха 11 души, 2500 бяха ранени, в това число 2000 служители на реда. " Той добави още, че не желае в Москва да се стига до събития като тези с " жълтите жилетки " и даде обещание да стори всичко допустимо те са протичат в границите на закона.

Президентът поддържаше отдалеченост от събитията, в които на улиците излизаха десетки хиляди хора, бяха задържани - постоянно със мощ - близо 2000 души, а десетки са упрекнати в присъединяване в несанкционирани манифестации или в образуване и подстрекателство към вълнения.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР